tiistai 2. elokuuta 2011

Rauma & lace ladies


















Rauma que fue un gran productor de encaje hace un par de cientos años, aun celebra la semana de encaje Pitsiviikot cada julio. El viernes esta dedicada para encaje negro y la mayoria de mujeres tienen encaje negro en su vestido en alguna manera, hasta hay señoras super guapas vestidos totalmente en encaje. Obvio que nosotras tambien tuvimos que participar y ser princesas. Solo que fui rebelde por tener un vestido blanco, jajaa.


Rauma es una ciudad chiquitita pero bien preciosa. Ademas de ese evento con tienditas, musica y restaurantes tiene casitas antiquas y calles bonitas. Cafeterias tiernas y tiendas muy buenas, como Bus Stop y K26 donde hay marcas interesantes que ni siquiera se encuentra aqui en Turku. Ademas de la semana de encaje habia mas cosas cheveres pasando, como el festival/concierto Jamit que fue muy muy bonita. Es increible como he podido viajar al otro lado del mundo pero nunca antes habia conocido a esa ciudad tan tan cerca! Shame on me!


-----


Rauman mustan pitsin yö raumalaisten kaverien opastuksella oli ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua todelliseen Raumaan. Aikaisemmat muistot kun pohjautuivat 2000-luvun alun RMJ:in niin niitä ei oikein voi laskea. Yhh.. Mutta vau. Ensinnäkin suurin osa naisväestöstä oli ottanut mustan pitsin yön pukeutumisen tosissaan, mikä oli aivan upea asia. Oma vaatekaappi kapinoi värillä hieman vastaan, mutta täysillä oltiin hengessä mukana. Illan päätteeksi ehdittiin vielä Jameille jammailemaan joka oli puitteiltaan ja bändeiltään hyvinkin tyylikäs konsepti, ihmisiä oli vain kovin vähän verrattuna viime vuoteen, kuulemma.


Kaiken kaikkiaan Rauma oli upea. Kauniita puutaloja ja katukivetyksiä, yli-söpöjä kahviloita ja upeita kauppoja jollaisia ei Turustakaan löydä! Bus Stop ja K26 lifestyle store ovat jo yksinään Rauman visiitin arvoisia, etenkin näin viimeisillä metreillä alemyyntien aikaan. Ja siihen kun lisää vielä jätskit Soppi-kahvilassa, niin päivä hipoo täydellisyyttä! Ihan hävettää että miten on noin kaunis paikka voinut jäädä minulta aikaisemmin kokematta.

2 kommenttia: